حسینعلی پور مدنی،زاده ی اردیبهشت 1344درکاشان، او در خانواده ای چشم باز کرد که همه از عالمان دین بودند و پدرش نیز از نوادگان آیت الله ملا عبدالرسول مدنی و مادرش هم از آن تبار و فرزند آیت الله العظمی حاج آقا رضا مدنی کاشانی نوه مرحوم آبت الله العظمی ملاحبیب الله شریف کاشانی.

پدرش که یکی از بازاریان خوش نام بود و در امور عام المنفعه همچون تاّسیس صندوق قرض الحسنه باب الحوائج کاشان،پیش قدم بود،ابتدا شغل خیاطی داشت و سپس به عمده‌فروشی خواربار مشغول شد. و در سال ۱۳۷۱،دو ماه قبل از ارتحال ابوالزوجه خود، یعنی آیت الله مدنی کاشانی دار فانی را وداع گفت.

پورمدنی|دکترپورمدنی|حسین علی پورمدنی|نشر مرسل| حسینعلی پورمدنی|دکترحسینعلی پورمدنی

او که فرزند اول خانواده است و دارای یک خواهر و برادر،در اسفند ماه ۱۳۶۹با خانم معمار فرزند حاج احمد معمار و نوه دختری ذاکر و مداح اهل بیت مرحوم حاج احمد شیعه پیوند زناشویی بست که نتیجه آن سه فرزند دختر است.

حسینعلی پورمدنی دوران کودکی را در آغوش پرمهر پدر و مادر گذراند و دوران نوجوانی و جوانی را که مصادف با دوران انقلاب اسلامی بود؛ همراه با فعالیت‌های دینی و مذهبی در مسجد و مدرسه میانچال (آیت‌الله مدنی) کاشان تحت پرورش و تعالیم پدربزرگ خود _ ایت الله العظمی مدنی کاشانی ره _ سپری نمود و همپا با دایی خود مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا محمد مدنی به فعالیتهای تبلیغی در مسجد و مدرسه علمیه معظم له همت گماشت.

پورمدنی|دکترپورمدنی|حسین علی پورمدنی|نشر مرسل| حسینعلی پورمدنی|دکترحسینعلی پورمدنی

دوره ابتدایی را در دبستان معارفی، دوره راهنمایی را در مدرسه محتشم و دوران دبیرستان را از سال 1358 در دبیرستان امام خمینی کاشان در رشته تجربی شروع و در سال 1362 فارغ التحصیل شد.
در دوران دبیرستان علاوه بر تحصیل در بسیج و نیز در انجمن اسلامی دبیرستان و نیز در کتابخانه و امور فرهنگی دبیرستان حضوری پررنگ داشت.
قابل توجه اینکه قبل از شروع جنگ تحمیلی به عضویت بسیج درآمد و با شکل‌گیری هسته‌های اولیه گروه‌های مقاومت بسیج به‌اتفاق جمعی از دوستان خود به تشکیل گروه مقاومت (الفتح) دست زد و خود به‌عنوان مسئول تبلیغات این گروه به فعالیت پرداخت و در دوران جنگ تحمیلی نیز در واحد فرهنگی و تبلیغات ستاد کربلای اهواز حضور فعال داشت.
باید توجه داشت که باتوجه به سن کم خود در بسیاری از فعالیت‌های قبل و بعد از پیروزی انقلاب حضوری مستمر داشت. حضور در راهپیمای قبل از انقلاب، همراهی با پدربزرگ خود (مرحوم آیت‌الله العظمی مدنی‌کاشانی) در ایام‌ پیروزی انقلاب سال 1357 در دیدار با حضرت امام خمینی، اجرای ویژه برنامه های فرهنگی در جلسات و مناسبت های مذهبی و انقلابی، فعالیت در شوراهای محلی، تشکیل کانون‌های فرهنگی در مساجد، فعالیت در دفتر تبلیغات حضرت امام (ره)، انتشارویژه نامه ها ومجلات گوناگون، مدیریت برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی ، کلاس‌های تابستانی،مراسم ویژه اعیاد مذهبی در مسجد و مدرسه علمیه آیت‌الله مدنی، برگزاری اردوهای تربیتی دانش‌آموزی و ده‌ها فعالیت فرهنگی دیگر نمونه ای از فعالیت های دوران جوانی اوست.
نقطه‌ی عطف زندگانی پربار حسینعلی پورمدنی؛ تأسیس مؤسسه فرهنگی انتشارات مرسل در سن 25 سالگی است. تأسیس انتشارات مرسل از چند جهت مورد توجه می‌باشد. اول اینکه اولین مؤسسه انتشاراتی در سطح شهرستان کاشان از ابتکارات اوست وچنین مؤسسه‌ اتتشاراتی با این حجم فعالیت حتی در بسیاری ازمراکز استان نیز دیده نمی‌شود. وجود این مؤسسه‌ باعث شده که شاخص‌های فرهنگی شهرستان ارتقا یابد تا جایی‌که توجه به کاشان به‌عنوان دیار علم و فرهنگ رنگی تازه یابد و بالاخره در سال 1397 شهرستان کاشان به‌عنوان پایتخت کتاب کشور شناخته شود و ازطرفی فعالیت این انتشارات در کاشان باعث شد که افراد مستعد در امور کتاب شناسایی شده و در این حوزه به فعالیت بپردازند و در ادامه همکاری با این انتشارات خود به تأسیس مؤسسات انتشاراتی و کتابفروشی دست زنند . لذا تأسیس نشر مرسل در کاشان پایه‌گذار تحوّل بنیادین در امر فرهنگ و کتاب و کتابخوانی شد.
حسینعلی پورمدنی خود در این‌باره می‌گوید:

در يكي از روزهاي به‌ياد ماندني مهرماه 1369 در هيئت نظارت بر مراكز فرهنگي معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصويب شد كه نشر مرسل با شماره پروانه 672 به مديريت حسينعلي پورمدني به فعاليت بپردازد.
… و اين سرآغازي شد پرخاطره و شورانگيز براي جواني 25 ساله كه نه‌تنها خود به اعتلاي فرهنگ اسلامي و ايران عشق مي‌ورزيد’. بلكه نياكان او همه عالمان دين بودند و از ديرباز ستون خيمه علم و دانش را در ايران اسلامي به‌خصوص خطه كاشان برافراشته نگه داشته بودند.
باري، دانه‌اي كه آن زمان در دل كوير و بهشت فرهنگ و تمدن ايران‌زمين جاي گرفت، با قطره قطره عشق و همت و پايمردي اين جوان آبياري گرديد تا به نهالي اميدآفرين و آنگاه به طوبايي ثمربخش تبديل شد، به‌گونه‌اي كه خود او نيز با كمال ناباوري از اين حركت سترگي كه به آن دست يازيده در تعجب است و از اين ‌كه توفيق يافته تا اين چشمه جوشان را فراراه تشنگان فرهنگ و انديشه قرار دهد خداوند را شاكر.
شكي نيست كه اين مهم نتيجه‌ي حسن همكاري و همراهي مؤلفان گرامي، خوانندگان محترم، كليه دست‌اندركاران عزيز و خدوم صنعت نشر، كتاب و كتابخواني و نیز همكاران گرامي انتشارات مرسل است و اميدوارم كه با همكاري اين بزرگواران روزبه‌روز اين شجره طيبه پرثمرتر گردد.